Sunteți blocat pentru că nu știți dacă să deschideți un magazin online sau fizic? Nu poți să decizi dacă să deschizi o versiune virtuală a afacerii tale locale?

Noi de la Butterflyeffect te putem ajuta în această decizie. Așa că astăzi vă aducem o analiză a avantajelor și dezavantajelor ambelor variante. Dacă doresți să-ți începi afacerea linistit că alegerea ta a fost cea corectă, trebuie doar să continui să citești…

Avantajele magazinelor online versus magazinele fizice

Se spune adesea că numerele vorbesc de la sine.Dacă am avea încredere doar în aceste criterii, am putea spune că magazinele virtuale au câștigat in fata afaceri locale. Potrivit statisticilor, vânzările pe Internet tot cresc din an in an. În cazul Europei se situează în jur de 20%, si acest trend este unul crescător, vrei să știi de ce?

Iti vom spune motivele:

  1. Sunteti disponibili pentru o plaja de clienti mult mai amplă.

Unul dintre principalele avantaje de a avea o afacere online este că aceasta din urma depășește barierele fizice. Nu depindeți de numărul de persoane care trec pe stradă si vă văd magazinul sau de numărul de broșuri livrate în cutiile poștale.

  1. Noi clienti

Ai călătorit vreodată și ți-ai dorit ca magazinul incredibil pe care l-ai descoperit să fie în orașul tău? Cu o afacere locală puteți atrage doar clienții care vin in magazin. Cu internetul, nu contează unde se afla clienții, contează doar cât de bun este produsul tău.

  1. Mai multe opțiuni de vânzare

Dropshipping este o opțiune atractivă pentru începerea unei noi afaceri și pentru cei care au deja una stabilă.

Dacă aveți un magazin online dropshipping  vă permite să aveti o variatie mai mare de produse și de a diversifica fluxurile de venituri, fără a face o investiție mare. Amintiți-vă că este esential a găsi un furnizor bun.

  1. Costuri mai scăzute

Aici nu există nici o îndoială, costurile de deschidere a unui magazin online sunt mult mai mici decât cele pentru a deschide o afacere locală.

  1. Nici un program

Unul dintre dezavantajele majore ale magazinelor fizice contra e-commerce este aceasta. Nu există nici sărbători sau zile de închidere, afacerea ta este deschisa 365 zile pe an, 24 de ore pe zi.

Avantajele magazinelor fizice versus magazinele online

După cum se spune, fiecare monedă are două fețe și aceast caz nu face  excepție. Magazinele fizice continuă să exceleze in mai multe puncte unde magazinele virtuale înca nu reusesc.

Să vedem care sunt:

  1. Clienții doresc să vadă produsul

Există încă oameni care au nevoie să atingă, să vadă și să simtă produsul înainte de a-l cumpăra. Întreprinderile online au pus roțile în mișcare în această privință și oferă din ce în ce mai multe posibilități de retur gratuit în cazul în care produsul nu satisface asteptarile clientului.

  1. Dificultatea in a vinde anumite produse online

Există produse care pentru prețul sau natura speciala pe care o dețin par imposibil de vândut online. Un exemplu tipic sunt autoturismele, deși dealeri auto online sunt o realitate care devine din ce în ce mai apropiată.

  1. Loialitatea clientului

Este adevărat că a servi clienții în persoană promovează loialitatea, dar acest lucru nu este un argument definitiv în favoarea magazinelor locale.

Magazinele online au propriile modalități de a obține loialitatea clienților. Dacă produsele și serviciile dumneavoastră sunt competitive, veți câștiga încrederea clienților.

Concluzie: magazine fizice vs magazine online

Deși fiecare model de afaceri are avantajele sale,  vânzările prin e-commerce sunt în creștere. Dar, toți banii Economisiți pe chirie și alte costuri, investiții în crearea unui website funcțional si bine structurat si a unei bune strategii de marketing digital. Dacă credeți că tot ce trebuie să faceți este să încărcați produse online pe site-ul dvs., aceasta idee este una greșită, nu este suficient, pentru a te diferenția de magazinele concurente este nevoie de o atenta strategie de marketing și promovare. Ai un magazin fizic? Realitatea este că, cu fiecare zi care trece fără a vă crea versiunea virtuală a magazinului dvs., pierdeți bani. Aceasta este o investiție minimă pentru toate beneficiile pe care le poate aduce.